Bootstrap Framework MCQ 





1.The Bootstrap grid system is based on how many columns?

Choose the correct option from below list

(1)10

(2)8

(3)12

(4)11


Answer:-(3)12



2.Which of the following is true about Bootstrap help text?

Choose the correct option from below list

(1)None of the options

(2)Bootstrap form controls can have a block-level help text that flows with the inputs.

(3)To add a full width block of content, use .help-block after the < input>.

(4)Both the options mentioned


Answer:-(4)Both the options mentioned


3.Which of the following is the default layout of a Bootstrap form?

Choose the correct option from below list

(1).horizontal

(2).inline

(3)None of the options

(4).vertical


Answer:-(4).vertical


4.Which of the following is correct about dropdown Plugin?

Choose the correct option from below list

(1)You can toggle the dropdown plugin's hidden content through JavaScript.

(2)You can toggle the dropdown plugin's hidden content through data attributes.

(3)None of the options

(4)Both the options


Answer:-(4)Both the options


5.Which class shapes an image to a circle?

Choose the correct option from below list

(1).img-circle

(2).img-thumbnail

(3).img-rounded

(4).img-round


Answer:-(1).img-circle


6.Which of the following Bootstrap styles is used to create a vertical pills navigation?

Choose the correct option from below list

(1).nav, .nav-pills, .nav-stacked

(2).nav, .nav-pills

(3).nav, .nav-tabs, .nav-justified

(4).nav, .nav-tabs


Answer:-(1).nav, .nav-pills, .nav-stacked


7.Which is the default form in Bootstrap?

Choose the correct option from below list

(1)Inline Form

(2)Vertical Form

(3)None of the options

(4)Horizontal Form


Answer:-(2)Vertical Form


8.Which view decorator module can be used to restrict access to views based on the request method?

Choose the correct option from below list

(1)django.views.decorators.gzip

(2)django.views.decorators.vary

(3)django.views.decorators.http

(4)django.views.decorators.cache


Answer:-(3)django.views.decorators.http


9.Bootstrap is a free front end framework.

Choose the correct option from below list

(1)True

(2)False


Answer:-(1)True


10.Which plugin is used to cycle through elements, like a slideshow?

Choose the correct option from below list

(1)Affix plugin

(2)Popover plugin

(3)Carousel plugin

(4)Transition plugin


Answer:-(3)Carousel plugin


11.Which of the following Bootstrap button styles makes the button size extra small?

Choose the correct option from below list

(1).btn-lg

(2). btn-block

(3).btn-xs

(4).btn-sm


Answer:-(3).btn-xs


12.A standard navigation bar is created using __________.

Choose the correct option from below list

(1)< nav class="navbar navbar-default">

(2)< nav class="nav navbar">

(3)< nav class="navbar navbar-inverse">

(4)< nav class="navbar-black">


Answer:-(1)< nav class="navbar navbar-default">


13.Which of the following classes can be used to add a footer to a panel?

Choose the correct option from below list

(1).panel-footer

(2)None of the options

(3).footer

(4).panel


Answer:-(1).panel-footer


14.Which of the following is correct about the data animation data attribute of Tooltip Plugin?

Choose the correct option from below list

(1)It applies a CSS fade transition to the popover.

(2)It specifies how to position the popover (that is, top/bottom/left/right/auto).

(3)It delegates to the specified targets.

(4)It inserts HTML into the popover. If false, jQuery's text method will be used to insert content into the DOM.


Answer:-(1)It applies a CSS fade transition to the popover.


15.Which class creates pagination?

Choose the correct option from below list

(1)link-pagination

(2)pagination-link

(3)pagination

(4)pager


Answer:-(3)pagination


16.Which of the following is correct about the data delay data attribute of Tooltip Plugin?

Choose the correct option from below list

(1)It sets the default title value if the title attribute is not present.

(2)It delays showing and hiding the tooltip in milliseconds.

(3)It defines default content value if data-content attribute is not present.

(4)It defines how the tooltip is triggered.


Answer:-(2)It delays showing and hiding the tooltip in milliseconds.


17.Which plugin is used to create a modal window?

Choose the correct option from below list

(1)Alert Plugin

(2)Carousel Plugin

(3)Popover Plugin

(4)Modal Plugin


Answer:-(4)Modal Plugin


18.Which of the following Bootstrap button styles indicates that caution should be taken with an action?

Choose the correct option from below list

(1).btn-link

(2).btn-danger

(3).btn-warning

(4).btn-info


Answer:-(3).btn-warning


19.Which of the following is correct about Bootstrap?

Choose the correct option from below list

(1)Bootstrap was developed by Mark Otto and Jacob Thornton at Twitter.

(2)All the options mentioned

(3)It uses HTML, CSS, and JavaScript.

(4)Bootstrap is a sleek, intuitive, and powerful mobile-first front-end framework for faster and easier web development.


Answer:-(2)All the options mentioned


20.The Bootstrap grid system works across multiple devices.

Choose the correct option from below list

(1)True

(2)False


Answer:-(1)True